sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Kolmen juuston kurpitsapizza

Tässä oli kyllä tuo täytekin erinomaista, mutta silti sanoisin että paras osa oli pohja. Siis jos tykkää pehmeästä ja paksusta pohjasta. Juuri sellainen tästä tuli, ja ilmeisesti pitkän kohotusajan ansiosta myöskin voimakkaan makuinen. Meinasin kokonaan unohtaa kuvaamisen, ja enää muutama pala oli jäljellä siinä vaiheessa kun muistin kaivaa kameran esille.


Pohja:
3 dl kylmää vettä
6 dl 00-jauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
400 g myskikurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
250 g ricottaa
125 g mozzarellaa
½ ruukkua basilikaa
1 dl parmesaaniraastetta

Sekoita pohjan vesi ja jauhot kevyesti. Anna seistä tunti. Sekoita taikinaan kuivahiiva, suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Kumoa taikina työpöydälle ja venyttele sitä muutaman kerran. Anna levätä 5 minuuttia. Toista taittelu ja lepo muutaman kerran. Nosta lopuksi taikina öljyttyyn puhtaaseen kulhoon ja siirrä vuorokaudeksi kelmulla peitettynä jääkaappiin.

Taittele taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperoidulle ja jauhotetulle uunipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 4 tuntia.

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa malto ohuiksi puolikuiksi. Sekoita viipaleisiin oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Sekoita paahtamisen puolivälissä.

Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ricotta. Asettele päälle kurpitsaviipaleet. Paista noin 8 minuuttia 250-asteisen uunin alaosassa.

Silppua mozzarella ja basilika ja sekoita ne keskenään. Lisää parmesaaniraaste. Ota pelti uunista. Ripottele päälle juusto-basilikaseos. Jatka paistamista vielä muutama minuutti uunin yläosassa, jotta juustot hiukan sulavat ja taikinareunat saavat väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti