sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Suurustettu curry-kanakeitto

Kyllä kannatti nähdä se pieni vaiva, mitä kanaliemen keittämisestä koitui. Olen vähän vieroksunut tällaista siksi, että en ole jotenkin osannut ajatella mitä tekisin niille liemen keittämisestä jääneille kasviksille. Mutta höh, nehän voi vaikka vedellä sellaisenaan kitusiin jos ei muuta keksi. Ovat nimittäin muhineet liemessä aika mukavan makuisiksi. Ja soppa sitten oli aivan ihanaa. Sopivan mausteista ja sakeaa. Riisit kyllä hävisivät totaalisesti johonkin. Kyllä mä ne sinne laitoin, mutta johonkin ne sulivat.


Broilerien keittoliemi:
1100 g broilerin luullisia rintaleikkeitä
2 l vettä
7 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
suolaa
1 sipuli
1 porkkana
Keittoon:
broilerien keittoliemi
1 rkl juoksevaa Oivariinia
2 sipulia
2 omenaa
2 porkkanaa
2 rkl curryjauhetta
2 dl ruokakermaa
1 dl risottoriisiä
60 g vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria

Kuori keittoliemen sipuli ja porkkana. Lohko sipuli ja viipaloi porkkana. Nosta kanankoivet kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää porkkana, sipuli, valkopippurit, laakerinlehti ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori päälle muodostuva vaahto pois. Anna hautua kannen alla 45 minuuttia.

Nosta kanankoivet kattilasta. Anna jäähtyä. Irrota lihat luista ja leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Siivilöi liemi. 

Kuori ja kuutioi keittoon tarkoitetut omenat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota porkkana, omena, sipuli ja curry Oivariinissa kattilassa. Ripottele sekaan vehnäjauhot. Valuta sekaan kanaliemi ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää riisi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia. Lisää kerma. Sekoita lopuksi joukkoon broilerinliha. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti