tiistai 19. maaliskuuta 2024

Parsa-ohrasalaatti

Tämä oli ihan hyvä lisuke. En vaan ole koskaan oikein päässyt tuon parsan ystäväksi. Se on ihan jees, mutta ei mitenkään mielettömän ihanaa niin kuin moni hehkuttaa. Ja ainakin se pitäisi mielestäni kypsentää, jotta se maistuisi edes joltain. Mutta kuten sanottu, tämä oli ihan hyvää. Mutta ei mitenkään ihmeellistä.


Ainekset:
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl vettä
suolaa
30 g hasselpähkinöitä
450 g vihreää parsaa
300 g salaattisekoitusta
250/125 g mozzarellaa
Sinappikastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl juustokuminaa
¼ tl mustapippuria
½ tl sokeria

Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 20 minuuttia).

Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä hiukan. Kuori pähkinät ja rouhi ne karkeaksi rouheeksi. Irrota parsoista puumainen tyviosa. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään parsa, ohra, pähkinärouhe ja salaattisekoitus.

Sekoita kaikki kastikkaan ainekset tasaiseksi. Kääntele kastike salaattiin.

Valuta mozzarella ja leikkaa pallo pieniksi kuutioiksi. Ripottele kuutiot salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti