tiistai 26. maaliskuuta 2024

Mustikkatosca

Nyt oli kyllä ihan tajarin hyvä mustikkapiirakka. Jotenkin tuo saksanpähkinä-muscovadopäällinen sopi mustikoiden kanssa yhteen paremmin kuin hyvin. Puhumattakaan pohjasta, jossa oli tarpeeksi voita ja sokeria. Tämä kelpaisi parempaankin juhlapöytään.


Taikina:
175 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
100 g saksanpähkinöitä
25 g voita
1 dl muscovadosokeria
5 dl mustikoita

Vatkaa taikinan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan (20*30 cm) ja esipaista 200-asteisen uunin alatasossa 15 minuuttia.

Rouhi täytteen saksanpähkinät karkeasti. Sulata voi pannulla. Lisää voisulaan pähkinät ja sokeri. Sekoittele muutama minuutti.

Lisää piirakkapohjalle mustikat ja niiden päälle pähkinätosca. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes mustikat ovat hiukan rikkoutuneet ja pähkinät saaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti