lauantai 23. maaliskuuta 2024

Sellerisalaatti kalkkunapaistin kera

Silmä sanoi, että vadilla on perunasuikaleita. Mutta maku olikin erilainen. Parempi, sanon minä, mutta joku muu voi olla toista mieltä. Joka tapauksessa katsoin parhaaksi varoittaa kanssaruokailijoitani etukäteen, etteivät ylläty kun peruna ei olekaan perunaa. Oli kyllä todella hyvää. Tietämättä asian oikeaa laitaa olisin hyvinkin kuvitellut että kastikkeessa on reilusti majoneesia. Pähkinöiden määrä kuulostaa vähäiseltä, mutta rouhetta oli tuolla seassa juuri sopivasti.


Ainekset:
900 g juuriselleriä
suolaa
70 g maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sinappia
1 tl sokeria
3 rkl ruohosipulia
20 g saksanpähkinöitä
mustapippuria
Lisäksi:
1 kg kalkkunapaistia

Kuori selleri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Ryöppää tikut suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Painele suikaleet varovasti kuivemmiksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Silppua ruohosipuli. Rouhi pähkinät.

Sekoita yhteen jogurtti, öljy, sinappi ja sokeri. Kääntele selleri kastikkeeseen. Viipaloi kalkkunapaisti ja asettele viipaleet tarjoiluvadin keskelle. Lusikoi sellerisalaatti paistin ympärille. Ripottele salaatin pinnalle ruohosipuli ja saksanpähkinät. Mausta mustapippurilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti