torstai 7. maaliskuuta 2024

Paahdettua munakoisoa limehollandaisekastikkeella

Kastikkeen kanssa alkuperäisessä reseptissä oli tarjoiltu yllättäen parsaa. Sitä minäkin meinasin ostaa, mutta hyllyssä nökötti yksi nahistuneen näköinen (ja kallis) parsanippu. En halunnut sitä. Sen sijaan keksin munakoison, joka oli aivan nappivalinta. Limehollandaisekastike oli ihanan kirpakkaa ja sopi loistavasti pehmeiksi paahtuneiden munakoisoviipaleiden kanssa.


Ainekset:
2 munakoisoa
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
½ limetti
mustapippuria
Limehollandaise -kastike:
1 tl limetinkuoriraastetta
1 ½ limetin mehu
3 rkl valkoviinietikkaa
1 banaanisalottisipuli
125 g voita
2 kananmunan keltuaista
suolaa

Leikkaa munakoisot n. ½ cm viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille, suihkuta ne kevyesti oliiviöljyllä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä viipaleet ja jatka paahtamista 15 minuuttia. Viipaloi puolikas limetti.

Kuori ja silppua kastikkeen salottisipuli. Laita viinietikka ja sipuli pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua, kunnes viinietikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää limettimehu ja limetinkuoriraaste.

Mittaa voi nokareina erilliselle pannulle. Kuumenna, kunnes voi alkaa vaahdota.

Laita keltuaiset ja ripaus suolaa sauvasekoittimen kulhoon. Kaada sekaan limetti-viinietikkaseos, koko ajan soseuttaen. Lisää voi ohuena nauhana, koko ajan soseuttaen.

Asettele munakoisot tarjoilualustalle. Kaada päälle limekastike. Ripottele pinnalle mustapippuri. Koristele limettiviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti