sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Espressolla maustettu suklaafondant

Halusin tehdä näistä tosi pieniä. Fondantit ovat ihania, mutta annos on usein turhan suuri. Etenkin jos jälkkäripöydässä on jotain muutakin. Mietin hetken aikaa miten ihmeessä saan vuoista kunnialla irti lähes raa´at taikinapläjäykset. Mutta sitten keksin työntää vuoat yöksi pakastimeen. Ja sehän toimi. Sulamisajan vaan pitää olla riittävän pitkä. Näistä tuli just sellaisia kuin pitikin. Kahvin maku olisi saanut olla voimakkaampi (en siis maistanut espressoa seasta ollenkaan).


Ainekset:
2 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
5 rkl sokeria
100 g voita
100 g taloussuklaata
1,8 g espressopikakahvijauhetta
1 ½ rkl kiehuvaa vettä
4 rkl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Pilko sekaan suklaa ja anna seistä muutaman minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita pikakahvijauhe kiehuvaan veteen.

Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot vuorotellen voi-suklaaseoksen ja espresson kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos vuokiin ja nosta vuoat jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 9 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta vuoat pakastimeen muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Irrota leivonnaiset vuoista tarjoilualustalle hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti