lauantai 16. maaliskuuta 2024

Amerikkalaiset kauravohvelit

Tämä olikin oikein herkkujen aamupäivä. Kävin torstaina ostamassa uuden vohveliraudan, ja sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Vanha rauta oli täysin palvellut, se oli peräisin jostain kasarilta ja alkoi olla hengenvaarallinen rispaantuneen johtonsa kanssa. Nyt ostin oikein tuplamallin, jotta raudan edessä vietetty aika supistuu puoleen. Tämä resepti oli oikeastaan pannulla paistetuille letuille. Minusta on mukavampi paistaa taikinasta vohveleita. Tulee vähemmän käryä ja paistaminen sujuu nopeammin. Tämä yhdistelmä (yksinään melko mauttomista) vohveleista, ananaksesta, vaahterasiirapista ja jäätelöstä oli aivan täydellinen. Olisin voinut jättää varsinaisen ruoan väliin ja syödä pelkkää jälkkäriä.


Taikina:
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
Paistamiseen:
juoksevaa Oivariinia
Tarjoiluun:
tuoretta ananasta
vaahterasiirappia

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa yhteen keltuaiset ja maito. Lisää keltuaisvaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto.

Voitele vohvelirauta Oivariinilla (helpoiten tämä sujuu töräyttämällä Oivariinia hiukkasen lautaselle ja sivelemällä siitä vohvelirautaan silikonisella pullasudilla) ja paista taikina vohveleiksi. Tai paista pannulla paksuiksi pannukakuiksi.

Kuori ja viipaloi ananas. Tarjoile vohvelit lämpimänä ananasviipaleiden, vaahterasiirapin ja jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti