sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Eastern mess

Jälleen yhdenlainen versio kermavaahto-hedelmä-marenkihässäkästä. Kaikki versiot ovat olleet ihania, en millään osaisi päättää mikä on suosikkini. Tähän laitoin kermavaahdon sekaan raejuustoa. Tarkoitus oli laittaa ricottaa, mutta menin hakemaan sitä Lidlistä kun unohdin että se ei kuulu Lidlin valikoimaan ollenkaan. Tai ainakaan en ole sieltä koskaan ricottaa löytänyt. Niinpä otin hienojakoista raejuustoa, joka oli lopulta aivan yhtä hyvä vaihtoehto. Mielestäni raejuustosta tulee kivan painavaa (enpä keksi parempaakaan sanaa), kun siihen laittaa sekaan jotain muutakin. Vadelmat olivat viime kesänä ihan tästä kodin lähimaastosta poimimiani villivadelmia, ja väittäisin että niissä on voimakkaampi, makeampi ja vadelmaisempi maku kuin niissä suurissa puutarhavadelmissa.


Ainekset:
5 dl Flora Vispiä
300 g pienirakeista raejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 tl kuivattua minttua
90 g pieniä marenkiruusukkeita
820/480 g persikanpuolikkaita mehussa
75 g pistaasipähkinöitä
Vadelmakastike:
250 g vadelmia
2 rkl tomusokeria
1 rkl ruusuvettä
1 tl sitruunamehua

Vatkaa kerma, tomusokeri, vaniljatahna ja minttu vaahdoksi. Vatkaa lopuksi sekaan raejuusto. Murskaa marenkeja hiukan. Rouhi pistaasit kevyesti. Valuta ja lohko persikat. Soseuta kaikki vadelmakastikkeen ainekset yhteen sauvasekoittimella.

Lado kermavaahto, marengit ja persikat kerroksittain tarjoiluastiaan. Lisää väleihin ja päälle vadelmakastiketta ja pistaasirouhetta. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti