sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Punajuuri-nakkikastike

Siitä kun viimeksi tein nakkikastiketta, onkin jo vierähtänyt jonkun verran aikaa. Tällä kertaa tällainen versio, joka oli tavallistakin herkullisempi. Ehkä ihan hiukkasen enemmän olisi saanut liemessä olla suurustetta, jotta ei olisi ollut niin juoksevaa. Muuten erinomaista, ja kelpasi hyvin myös herra 12-v:lle (joka joskus on hiukkasen kriittinen jos niitä kaikkein tavallisimpia safkoja muunnellaan jollain lailla).


Ainekset:
280 g kalkkunanakkeja
250 g punajuuriviipaleita (säilyke)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl juoksevaa Oivariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ tl suolaa
mustapippuria
150 g crème fraîchea

Viipaloi nakit. Silppua punajuuriviipaleet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.

Ruskista nakit ja sipulit voissa pannulla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää punajuurikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää crème fraîche juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti