perjantai 1. maaliskuuta 2024

Pikainen pinaattilasagne

En nyt tiedä, oliko tämä erityisen pikainen. Ei toi lasagnelevyjen esikeittäminen juurikaan nopeuta lasagnen paistamista, ainoastaan hankaloittaa. Mutta tulipahan kokeiltua. Ja hyvän makuinen tästä tuli. Olisi ollut hyvä ateria ihan sellaisenaan, mutta minä lämmitin kaveriksi vielä valmista nyhtöpossua.


Ainekset:
9 lasagnelevyä
Pinaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
450 g pakastepinaattia
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Rahkakastike:
500 g maitorahkaa
125 g hunajaista vuohenjuustoa
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl suolaa
Pinnalle:
20 g parmesaaniraastetta

Keitä lasagnelevyt lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita välillä, jotta lasagnelevyt eivät tartu toisiinsa. Valuta hyvin.

Kuori ja silppua pinaattikastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää pinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

Murenna rahkakastikkeen vuohenjuusto kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. 

Valuta ja huuhtele lasagnelevyt. Levitä uunivuoan (20*30 cm) pohjalle ohut kerros pinaattikastiketta. Asettele päälle 3 lasagnelevyä. Levitä seuraavaan kerrokseen puolet rahkakastikkeesta ja kastikkeen päälle 3 lasagnelevyä. Levitä loppu pinaattitäytteestä vuokaan ja viimeiset lasagnelevyt täytteen päälle. Jätä viimeiseksi kerrokseksi loput rahkakastikkeesta. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti