sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Mansikka-ananascarpaccio basilika- ja minttusokerin kera

Laitoin tämän vadillisen tänään pöytään ruoan kanssa salaatin sijaan. Sopi hyvin siihen tehtävään. Mutta ihan yhtä hyvin olisi sopinut jälkkäriksi – ihan sellaisenaan tai sitten vaikka jäätelön kanssa. Ananas- ja mansikkaviipaleista tuli ihanan meheviä ja kivasti normaalisti poikkeavia noiden yrttisokereiden ansiosta. Ja sitä paitsi tarjottimellinen värejä on aina kivan näköinen pöydässä.


Ainekset:
1 iso ananas
400 g mansikoita
1 ruukku minttua
3 rkl sokeria
1 ruukku basilikaa

Leikkaa ananaksesta molemmat päät pois. Leikkaa kuori ylhäältä alas irti niin, että hedelmälihaan ei jää kuorenjälkiä. Halkaise ananas pituussuunnassa ja leikkaa puolikkaat vielä kertaalleen pituussuunnassa halki. Poista puumainen keskiosa. Leikkaa lohkot pituussuunnassa ohuen ohuiksi viipaleiksi.

Perkaa mansikat ja leikkaa nekin ohuiksi viipaleiksi.

Silppua yrtit. Mittaa puolet sokerista ja minttusilppu yleiskoneen maustemyllyyn ja soseuta. Tee sama basilikasilpulle ja lopulle sokerille.

Asettele ananas- ja mansikkaviipaleet tarjoilualustalle. Ripottele minttu-sokeriseos ananasviipaleille ja basilika-sokeriseos mansikkaviipaleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti