tiistai 27. helmikuuta 2024

Nektariini-parsakaalisalaatti

Luulin, että jos tähän aikaan vuodesta kaupasta ylipäätään löytyy nektariineja, ne ovat kovia ja mauttomia. Kuinka väärässä olinkaan. Ostin ekologisesti puoli kiloa eteläafrikkalaisia nektariineja. Ne olivat pari vuotta sitten Kreikassa kesälomalla syömiäni nektariineja lukuun ottamatta parhaita koskaan maistamiani. Pehmeitä ja makeita, ja kivetkin irtosivat kuin itsestään. Hunajalla ja mausteilla höystettynä ihan mahtavia. Riisiä en meinannut saada millään kypsäksi. Joo, täysjyväriisillä on pitkä keittoaika, mutta tähän saakka ollaan selvitty reilulla puolella tunnilla. Nämä olivat siinä vaiheessa vielä ihan kovia. Tunnin verran niitä keittelin, ennen kuin alkoivat olla syömäkunnossa. Kaiken kaikkiaan tämä oli todellakin kokeilemisen arvoinen lisuke ihan mille tahansa.


Ainekset:
1 ½ dl täysjyväriisiä
4 ½ dl lihalientä
150 g salaattisekoitusta
1 dl suolapähkinöitä
Marinoidut kasvikset:
200 g vihreitä papuja
400 g parsakaalia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl chiliä öljyssä
Maustetut nektariinit:
5 nektariinia
1 rkl hunajaa
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi lihaliemessä. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Irrottele parsakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi. Höyrytä parsakaali ja pavut pehmeiksi. Siirrä pavut ja parsakaali kulhoon.

Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kattilaan. Lisää öljy ja kuumenna hetki. Lisää punaviinietikka, sokeri, suola ja chili. Sekoita pavut ja parsakaali kastikkeeseen. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.

Kuori nektariinit. Poista kivet ja lohko hedelmäliha. Sekoita joukkoon hunaja, inkivääri ja pippuri. Rouhi pähkinöitä hiukan veitsellä. 

Lusikoi ainekset kerroksittain järjestyksessä tarjoiluastiaan: riisi, kasvikset, salaattisekoitus, nektariinit ja lopuksi suolapähkinät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti