perjantai 2. helmikuuta 2024

Kikhernecurrya ja perunoita

Kätevänä emäntänä keitin perunat jo eilen valmiiksi. Se oli hyvä veto, sillä tämä valmistuikin sitten tänään tosi nopeasti. Kylkeen keitin muutaman kalkkunanakin. Tykkäsin, tämä oli kivasti mausteista.


Ainekset:
4 perunaa
760/460 g kikherneitä
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl inkivääritahnaa
1 tl suolaa
1 tl chiliä öljyssä
1 tl kurkumaa
1 dl vettä
2 rkl tuoretta korianteria
1 ½ tl garam masalaa

Keitä perunat kuorineen lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua korianteri.

Kuullota sipulia, tomaattimurskaa, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita suola, chili ja kurkuma veteen. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Kaada mausteseos pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua viitisen minuuttia.

Lisää kikherneet ja perunat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsyneet täysin. Ripottele pinnalle garam masala ja korianteri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti