sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Kuorrutettu suklaakakku

Pohja oli mahtavan pehmeä. Ensin ajattelin, että kuorrutus olis saanut olla makeampi, mutta lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen että se oli juuri oikeanlainen tälle pohjalle. Tykkäsin kovasti, erityisesti kuuman kahvin kanssa tällainen suklainen kakku oli aivan ihanaa.


Pohja:
3 kananmunan valkuaista
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 dl vettä
½ dl siirappia
1 kananmunan keltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
3 ½ dl maitoa
Kuorrutus:
250 g maitorahkaa
50 g ranskankermaa
¾ dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
100 g taloussuklaata
Koristeluun:
valkosuklaata

Vatkaa pohjan valkuaiset ovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan vesi, siirappi ja keltuainen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Kääntele lopuksi taikinaan valkuaisvaahto. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (32*22 cm) ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa rahka, ranskankerma, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sokeri tasaiseksi. Vatkaa sekaan suklaasula. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Raasta pinnalle valkosuklaata esim. kuorimaveitsellä. Leikkaa kakku neliöiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti