sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Hatsapurimuffinssit

Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein minkäänsorttisia hatsapureja. Ja myöskin ensimmäinen kerta, kun maistoin sellaista. Ja oli niin hyvää, ettei varmastikaan jäänyt tähän yhteen kertaan. Hiukkasen kauemmin olisivat saaneet olla uunissa (taisin pitää 20 minuuttia). Olin vähän hätäinen ja nappasin pellin ulos siinä vaiheessa kun muffinssien pinta alkoi olla lievästi rusehtava ja sisukset olivat kivasti pursuilleet pihalle.


Taikina:
2 dl maitoa
200 g maustamatonta jogurttia
4 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Täyte:
200 g fetaa
300 g mozzarellaraastetta
2 kananmunaa
Voiteluun:
1 kananmuna
Yrttiöljy:
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa

Mittaa kulhoon kylmä maito, jogurtti ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.

Murenna täytteen feta kulhoon. Lisää mozzarellaraaste ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina 17 osaan. Painele osat levyiksi. Nosta jokaisen levyn keskelle 1/17 täytteestä. Käännä taikina täytteen ympärille ja purista reunat tiukasti kiinni. Nosta pallot silikonisen muffinssipellin koloihin saumapuoli alaspäin. Anna kohota peitettynä jääkaapissa n. 12 tuntia.

Voitele muffinssien pinta kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Kuori yrttiöljyn valkosipulinkynnet ja purista ne pieneen kulhoon. Silppua persilja. Sekoita loput öljyn ainekset valkosipulin joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Voitele muffinssit öljyllä heti uunista ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti