tiistai 6. helmikuuta 2024

Juhlafilee

Tämä oli sopivan nopea ruoka laitettavaksi ihan tavallisena tiistaipäivänä. Mutta nimensä mukaisesti sopisi vaikka juhlapöytään. Oli todella hyvää sieni-perunamuusin kera.


Ainekset:
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua ja appelsiinin hedelmälihaa
125 g appelsiinimarmeladia
¼ dl siirappia
1 rkl sinappia
½ tl mustapippurirouhetta
½ tl kanelia
900 g porsaan ulkofileetä

Sekoita kattilassa appelsiininkuoriraaste, appelsiinimehu, marmeladi, siirappi, sinappi, mustapippuri ja kaneli. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja juoksevaa.

Leikkaa fileen pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Mausta filee suolalla. Nosta filee uuninkestävään vuokaan ja voitele pinta marinadilla.

Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja peitä filee foliolla. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Valele lihaa paistamisen aikana marinadilla n. 20 minuutin välein. Poista folio, kun fileen sisälämpötila on 70 astetta. Viipaloi filee ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti