lauantai 24. helmikuuta 2024

Karitsapannu

Tämähän ei ollut mitenkään kovin erikoinen, mutta aivan mahtavan hyvää. Ja sitä paitsi kätevää. Laitoin lihat ja kasvikset marinadiin ja häivyin itse ulkoilemaan. Takaisin tullessani laitoin vaan pannun hellalle ja sehän kypsyi ihan itsekseen.


Ainekset:
350 g karitsan ulkofileetä
250 g sieniä
2 punaista paprikaa
4 salottisipulia
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua rosmariinia
2 laakerinlehteä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori marinadin valkosipulinkynnet ja purista ne suurelle pannulle. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa liha kuutioiksi. Pilko sienet. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko salottisipulit.

Lisää lihat, sienet, paprikat ja salottisipulit marinadiin ja sekoita hyvin. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Siirrä pannu hellalle ja paista, kunnes liha on kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti