torstai 22. helmikuuta 2024

Pihlajanmarja-jogurttijäädyke

Mulla on pakastimessa muutama pussillinen pihlajanmarjoja vuodelta 2021. En ole vaan saanut käytettyä niitä mihinkään, ja nyt ajattelin että niiden aika on tullut. Ensi syksynä voi sitten kerätä uusia, jos tuntuu tarpeelliselta. Aloitin pihlajanmarjojen hävityksen tällä jäädykkeellä. Jaoin jäädykkeen pikku kippoihin ja vasta äsken laitoin ne pakastimeen, joten ihan lopullista lopputulosta en vielä maistellut. Jäädyttämättömänä tämä ainakin oli tosi hyvää, ja just sopivasti sillä lailla erikoisen makuista että ihan heti ei arvaisi mitä tässä on mausteena käytetty. Pihlajanmarjoista tulee kivasti vähän karvas maku.


Ainekset:
4 dl pihlajanmarjoja
2 dl vettä
1 tl vaniljauutetta
1 dl sokeria
200 g maustamatonta jogurttia
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Puhdista pihlajanmarjat hyvin ja kumoa ne kattilaan. Lisää vesi ja vaniljauute. Keitä pihlajanmarjat pehmeiksi ja vaaleiksi. Paseeraa marjat keitinliemineen siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Lisää sokeri ja anna jäähtyä.

Sekoita pihlajanmarjasose ja jogurtti tasaiseksi. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto pihlajanmarja-jogurttiseokseen. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan ja nosta astia peitettynä pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti