sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Pakastemarjalimonadi

Laitoin tähän raparperia, kun se sattui olemaan pakasteistani helpoiten saatavilla. Raparperiversiona tämä ainakin oli tosi hyvää. Ja valmistus oli niin helppoa, että taidan tehdä toistekin jotain muuta raaka-ainetta kokeillen.


Marjasiirappi:
2 dl sokeria
2 dl vettä
200 g raparperia (tai pakastemarjoja)
¼ dl limettimehua (tai sitruunamehua)
Lisäksi:
1 ½ l kivennäisvettä

Mittaa kattilaan marjasiirapin ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi siirappi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Sekoita yhteen siirappi ja kivennäisvesi (suurin piirtein suhteessa 1 osa siirappia – 3 osaa kivennäisvettä).

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta 💖 Täytyykin kokeilla, kun on vielä raparperia pakkasessa 🌼🤗🌼

    VastaaPoista
  2. Raparperisiirapin keittäminen ja siivilöinti jätti jälkeensä todella makeaa raparperimössöä. Älä heitä pois, siitä tuli hyvä kiisselipohja. Tai olis sen voinut ihan sellaisenaankin lusikoida. :)

    VastaaPoista