perjantai 16. helmikuuta 2024

Madeira-suklaavaahto

Tässä meni nyt jotakin pieleen. Kiposta ei lusikoitu moussea vaan lähinnä kastiketta. Onneksi se ei makua haitannut. Tämä oli just niin makeaa ja ihanaa ja suklaista kuin pitikin.


Ainekset:
80 g taloussuklaata
2 rkl madeiraa
3 rkl tomusokeria
1 rkl voita
3 kananmunaa

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Kuumenna suklaata, madeiraa ja tomusokeria yhdessä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon voi. Lisää keltuaiset yksitellen, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.

Siirrä vaahto tarjoiluastiaan. Peitä astia kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti