tiistai 20. helmikuuta 2024

Mubattan kusha

Tämä vaatii hiukan enemmän vaivannäköä kuin perinteinen jauheliha-perunalaatikko. Mutta on ehdottomasti ylimääräisen vaivan arvoinen. Mietin hetken, mikä sana tätä kuvaisi parhaiten mausteisen lisäksi. Täyteläinen on se sana, joka kuvaa tätä ihan täydellisesti. Perunoita ja kananmunaseosta näytti olevan tosi vähän jauhelihakastikkeeseen verrattuna, mutta lopputuloksessa niitä oli juuri sopivassa suhteessa.


Ainekset:
1 kg perunoita
3 rkl voita sulatettuna
600 g jauhelihaa
2 ½ dl vettä
3 sipulia
500 g miniluumutomaatteja
1 ruukku persiljaa
2 tl chiliä öljyssä
1 ½ tl mustapippuria
¾ tl inkivääriä
1 ½ tl kanelia
2 tl suolaa
Kananmunaseos:
4 kananmunaa
1 ½ tl kuivattua persiljaa
1 ½ tl kuivattua tilliä
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
Kuorrutus:

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi tomaatit. Silppua persilja. Vatkaa kananmunaseoksen ainekset tasaiseksi.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää vesi, puolet sipulista ja kaikki mausteet. Anna hautua 30 minuuttia. Lisää loput sipulista, persilja ja tomaatti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Siirrä sivuun.

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleisiin voisula ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat alkavat ruskistua.

Asettele puolet perunoista uuninkestävän vuoan pohjalle. Kaada puolet kananmunaseoksesta perunoiden päälle. Levitä seuraavaksi kerrokseksi jauhelihaseos ja painele se lusikalla tiiviiksi. Asettele loput perunat jauhelihaseoksen päälle ja kaada lopuksi vuokaan loput kananmunaseoksesta.

Murustele leipä. Ripottele murut vuoan pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti