keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Kaali-kananmunasalaatti

Mitäänsanomattoman näköinen, mutta hyvän makuinen salaatti. Tosi mehukas, vaikka kastiketta onkin vähänlännästi kaalimäärään verrattuna. Oletan, että tämä mehustuu vielä lisää kun seisoo jonkun aikaa jääkaapissa. Mausteita laittaisin kuitenkin lisää, jos toisen satsin tekisin. Oman annokseni päälle ripottelin aika reilulla kädellä chilisuolaa. Kananmunat tekivät tähän kivan lisämaun, mutta muuten salaatti oli hyvin lähellä kaali-raejuustosalaattia (jota sopivasti syötiin just pari päivää sitten).


Ainekset:
1500 g valkokaalia
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
25 g sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
½ tl suolaa
mustapippuria 
1 ruukku tilliä

Keitä kananmunat koviksi. Anna jäähtyä. Kuori ja silppua kananmunat. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Silppua tilli.

Yhdistä kermaviili, sinappi, sitruunamehu, sokeri, suola, mustapippuri, tilli ja kananmunat suuressa kulhossa. Lisää kaali ja kääntele niin, että kaali peittyy kauttaaltaan kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti