lauantai 10. helmikuuta 2024

Huijarin tikka masala

Tätä päivää olen odottanut. Herra 12-v on suhtautunut kasvisruokiin ja erityisesti vegaanisiin ruokiin vähän pilkallisesti ja sillä asenteella, että ne eivät voi olla hyviä. Tänään sitten syödessään totesi, että ”Tää on niiiin hyvää.” Siinä vaiheessa oli pakko kertoa, että syöt muuten täysin vegaanista ateriaa. Hiukan jäppinen hämmästyi, mutta jatkoi syömistä ihan yhtä innokkaasti. Toivottavasti tästä nyt sitten oppi ainakin sen, että lihaa ei välttämättä tarvita, jotta ruoasta tulee hyvää. Ja itsekin kyllä tykkäsin kovasti. Kannattaa siis kokeilla tätä, vaikka normaalisti olisikin enemmän lihansyöntiin päin kallellaan.


Ainekset:
2 dl kookosmaitoa
100 g cashewpähkinöitä
500 g tomaatteja
2 rkl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
250 g tofua
1 rkl kookosöljyä

Valuta tofusta pois ylimääräinen vesi. Kääri tofu esim. puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita päälle kevyt paino. Anna kuivua kastikkeen valmistuksen ajan.

Lohko tomaatit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua korianteri. Soseuta kookosmaito ja cashewpähkinät tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tomaatit, inkivääri, valkosipuli ja korianteri. Soseuta. Lisää tomaattipyree, sokeri, suola, 1 tl garam masalaa ja kurkuma. Soseuta jälleen.

Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tofun pinta. Mausta lopulla garam masalalla. Lisää pannulle kastike ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti