Ei tää kyllä kauheasti piparille mielestäni maistunut, mutta oli joka tapauksessa ihanan kermainen jälkkärikakku. Just sopiva jätskin sijainen kahvin kanssa nautittavaksi.
Pohja:
150 g piparkakkuja (Annas toffee)
75 g voita sulatettuna
Täyte:
4 dl kuohukermaa
250 g ricottaa
250 g mascarponea
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
120 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
50 g piparkakkuja (Annas toffee)
¾ dl kuivattuja karpaloita
Koristeluun:
2 klementiiniä
4 piparkakkua (Annas toffee)
Murskaa pohjan piparit. Sekoita murskaan voisula. Painele piparimuruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuustot, sokerit ja sitruunamehu. Kääntele sekaan kermavaahto.
Silppua aprikoosit. Pilko piparkakut. Sekoita aprikoosit, piparit ja karpalot täytteeseen varovasti. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota reunat kuumalla veitsellä ja nosta kakku tarjoilualustalle. Kuori ja lohko klementiini. Koristele kakku klementiinilohkoilla ja piparkakuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti