maanantai 30. joulukuuta 2024

Taramasalata

Kreikkalaiset tuskin käyttävät mätitahnaa, reseptissä oli sen sijaan ihan oikeaa mätiä. Mutta päädyin tähän versioon puhtaasti taloudellisista syistä. Ja vähän siksikin, että tiedän saavani lopun mätitahnan kulutettua helposti. Mädistä en olisi ollut niinkään varma. Ihan hyvää tämä oli, vaikkakin punasipulin maku oli mielestäni turhan hallitseva ja vähän kitkeräkin. Mutta kyllähän tämä syötyä tulee.


Ainekset:
3 perunaa
1 punasipuli
100 g mätitahnaa
1 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
mustapippuria
Tarjoiluun:

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.

Soseuta perunat. Kuori ja raasta sipuli. Sekoita yhteen perunasose, sipuli ja mäti. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike tarjoiluastiaan. Koristele oliiveilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile esim. paahdetun pitaleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti