perjantai 26. tammikuuta 2018

Aprikoosi-pistaasitäytteiset munakoisorullat

Munakoiso on jostain kumman syystä koukuttavaa. Joitakin vuosia sitten en tykännyt siitä yhtään, mutta nykyään oikein hakemalla haen reseptejä, joihin kuuluu munakoisoa. Näitä täydensi ihanasti tuo makeansuolainen täyte. Toimivat sekä kylmänä että lämpimänä.



Ainekset:
2 munakoisoa
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
100 g kuivattuja aprikooseja (pehmeitä)
¾ dl pistaaseja (kuorittuja)
1 nippu tuoretta korianteria
1 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
½ tl kanelia
¼ tl suolaa
½ tl kardemummaa
½ tl ras el hanout –mausteseosta
¼ tl mustapippuria
Pinnalle:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Voitele viipaleet öljyllä. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes viipaleet pehmenevät ja saavat väriä.

Silppua aprikoosit ja siirrä ne monitoimikoneeseen. Lisää kuoritut pistaasit ja silputtu korianteri. Pyöräytä karkeaksi massaksi. Lisää muut ainekset. Anna koneen käydä hetki, kunnes seos on mahdollisimman tasaista. Lisää tarvittaessa hieman öljyä tai sitruunamehua, jos massa on liian paksua.

Nosta jokaiselle munakoisoviipaleelle nokare aprikoosi-pistaasitäytettä. Kääri munakoisoviipaleet tiiviiksi rulliksi ja nosta ne uunivuokaan. Valuta pinnalle oliiviöljy ja sitruunamehu. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti