keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Aurinkokuivatuilla tomaateilla, rucolalla ja fetalla täytetyt lihakääryleet

Nämä olivat huomattavasti parempia kuin edelliset täytetyt lihakääryleet. Erityisesti tykkäsin kääryleiden haudutusliemestä. Oli kyllä tosi valkosipulinen ateria, kun näiden kanssa syötiin valkosipuliperunoita ja rucolalla ja vesimelonilla tuunattua tomaatti-raejuustosalaattia, jossa myös oli valkosipulia. Nyt tuntuu, että höngin valkosipulihuuruja joka puolelle. Mua se ei haittaa, mutta veikkaanpa että huomenaamulla bussissa vieruskaverit eivät riemuitse.



Ainekset:
600 g naudan ulkopaistia
suolaa
mustapippuria
12 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
65 g fetaa
15 g rucolaa
cocktail-tikkuja
Paistamiseen:
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
Haudutukseen:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl lihalientä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleita vielä ohuemmiksi. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja viipaloi feta. Asettele jokaiselle pihville aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita, fetaviipale ja muutama rucolan lehti. Kääri pihvit rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Paista kääryleisiin pintaväri parissa erässä.

Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Nosta kääryleet uunivuokaan. Lisää sipuli ja valkosipuli. Sekoita etikka lihaliemeen ja kaada liemi vuokaan. Ripottele lihoille vielä suolaa ja mustapippuria. Peitä vuoka foliolla ja hauduta kääryleitä 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti