perjantai 19. tammikuuta 2018

Maitosuklaabunet

Niin kuin jo etukäteen vähän aavistelinkin, ei näiden kumoamisesta tullut yhtään mitään. Vanukas oli tarttunut pohjaan tiukasti kuin mikäkin. Mutta eipä haitannut, syöminen sujui ihan yhtä hyvin kiposta kuin lautaselle kumottunakin. Karamelliseos jämähti niin tiukasti vuokien pohjaan, että saas nähdä saako vuokia koskaan puhtaaksi. Noita kyllä onneksi on kaapit pullollaan. Yhdessä vaiheessa ostelin Lidlistä crème brûleita aina kun niitä oli tarjolla, ja olen säästänyt melkein kaikki niiden lasikipot. Ne ovat aika käteviä tämän tyyppisten jälkkäreiden valmistuksessa. Ei haittaisi yhtään, vaikka muutaman joutuisi hylkäämään. Tulispahan vähän kaappiin tilaa.



Ainekset:
¾ liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ rkl sokeria
78 g maitosuklaata
9 sokeripalaa
2 rkl vettä
Tarjoiluun:
hillolla maustettua rahka-kermavaahtoseosta

Sulata sokeripalat paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, teenväriseksi karamelliksi. Jaa karamelli kolmeen annosvuokaan ja pyöritä vuokia niin, että karamelli levittyy myös reunoille.

Liota liivatetta kylmässä vedessä 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Keitä kermaa ja sokeria kokoon, kunnes nestettä on 2 dl. Pane suklaa ja liivate kulhoon, kaada päälle keitetty kerma ja sekoita tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla.

Paista vuokia 225-asteisessa uunissa vesihauteessa 30-40 minuuttia, kunnes taikina on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoat. Irrota vanukas reunoistaan terävällä veitsellä ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti