Todellakin, nopea (ja hyvä) katkarapukastike. Riisin kanssa sopi erinomaisesti. Ja kylkeen makeaa punajuurisalaattia.
Ainekset:
540 g suuria pakastekatkarapuja
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
3 ½ dl maitoa
1 dl valkoviiniä
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl persiljasilppua
Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata 1 rkl voita paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia, kunnes sipuli pehmenee.
Lisää loput voit. Lisää jauhot ja kuumenna sekoitellen n. 30 sekuntia, kunnes suurus on tasaista. Lisää maito koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Keitä kastiketta n. 3 minuuttia. Lisää viini ja sinappi. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää katkaravut ja persiljasilppu. Kuumenna sekoitellen vielä n. 3 minuuttia. Tarjoile riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti