sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Baked Alaska -uunijäätelö

Ikinä ennen en ole tehnyt uunijäätelöä, mutta tulipahan kokeiltua tämäkin. Ja hyvä että tuli kokeiltua, oli aivan mahtavaa.



Jäätelöseos:
1 annos vanhan ajan vaniljajäätelöä
425 g/255 g säilykemangoa
4 passiohedelmää
1 dl pistaaseja
130 g valkoisia pipareita
Sveitsiläinen marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 ½ dl Siro-sokeria
Koristelu:
2 passiohedelmää
2 rkl pistaaseja

Vuoraa kulho (2 l) kelmulla. Rouhi pistaasit ja murenna keksit. Notkista jäätelö. Soseuta valutettu mango. Halkaise passiohedelmät ja koverra sisukset kulhoon. Sekoita jäätelöön mangosose, passiohedelmien sisukset, pistaasirouhe ja keksimurut. Sekoita huolimattomasti niin, että jäätelöön jää raitoja.

Painele jäätelö-keksiseos kulhoon tiiviisti, lusikalla painaen. Peitä jäätelö kelmulla ja nosta pakastimeen yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten ja nosta kulho vesihauteeseen. Vatkaa kuohkeaksi ja kädenlämpöiseksi vaahdoksi. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja kuohkeaa.

Ota jäätelökulho pakastimesta. Kumoa jäätelö uuninkestävälle vadille. Levitä marenki kakun päälle niin, että jäätelöä ei näy alta ollenkaan. Nosta kakku 225-asteisen uunin ylätasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarkkaile uunia, jotta marenki ei tummu liiaksi. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti