sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Uppopaistetut, mausteiset kalmarit

Jälleen kerran tuli tehtyä omien ennakkoluulojen murtajia. En ole ikinä oikein tykännyt mustekalasta. Se on venyvää ja kumimaista. No, niinhän se vähän oli nytkin, mutta sopivasti maustettuna ja leivitettynä (sekä tietysti juuri rasvasta nostetun kuumana ja tuoreena) nämäkin olivat hyviä. Ajattelin ensin tehdä jonkun jogurtti- tai kermaviilipohjaisen kastikkeen kalmareille, mutta en muistanut ostaa kaupasta tarveaineita enkä syödessä sitten enää edes muistanut että etukäteen olin kaivannut kastikettakin.



Ainekset:
7 dl rypsiöljyä paistamiseen
500 g mustekalarenkaita
2 tl mustapippuria
3 rkl sormisuolaa
3 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 ½ tl kurkumaa
70 g maissijauhoja

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.

Sulata mustekalarenkaat ja kuivaa ne mahdollisimman hyvin talouspaperilla.

Sekoita keskenään mausteet. Laita maissijauhot ja mausteseos pakastepussiin ja ravistele hyvin sekaisin. Lisää kalmaripalat ja ravistele pussia, jotta kalmarit peittyvät kokonaan leivitysseokseen.

Ravista kalmaripaloista ylimääräinen leivitysseos ja paista palat erissä kuumassa rasvassa, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti