Vähän ehkä ensin epäilytti ajatus possunjauhelihan ja katkarapujen yhdistämisestä lihapulliin. Mutta kannatti kokeilla. Nämä olivat taas kerran yhdet maukkaimmista lihapullista joita olen maistanut. Olen yhä vahvemmin vaan sitä mieltä, että lihapullat ovat todella monipuolista ruokaa, kunhan pääsee eroon siitä ajatuksesta että lihapullat ovat aina sitä samaa kermaviili-sipulikeitto-jauhelihaseosta.
Ainekset:
350 g katkarapuja
800 g porsaanjauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
iso kourallinen thai-basilikaa
pieni kourallinen minttua
1 punainen chili
1 rkl sitruunaruohotahnaa
3 valkosipulinkynttä
¼ dl limettimehua
3 rkl soijakastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl kalakastiketta
Pilko thai-basilika ja minttu karkeasti. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Pilko katkaravut, jos ne ovat suuria. Älä silppua ihan pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia ja aseta pullat leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 220-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti