sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kevyt fetasalaatti

Oikein maukas salaatti, joskin kastike valui niin tehokkaasti astian pohjalle että se ei sieltä käsin oikein maustanut vihanneksia. Ja ehkä tykkäisin, että munakoiso ja kesäkurpitsa paahdettaisiin valmiiksi viipaloituna. Sillä tavoin niihin tulisi enemmän makua.



Ainekset:
3 eri väristä paprikaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 nippu kevätsipulia tai pieni purjo
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta basilikaa
2 oksaa tuoretta minttua
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
1 punainen chili
100 g fetaa

Halkaise paprikat ja poista siemenkodat. Poista kesäkurpitsasta ja munakoisosta kannat. Levitä paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Leikkaa kevätsipuleista kannat ja pilko sipulit parin sentin paloiksi. Lisää sipulit pellille. Jatka paahtamista vielä 10-15 minuuttia. Nosta pelti uunista ja anna kasvisten jäähtyä.

Viipaloi paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Asettele kasvikset kauniisti ryhmittäin tarjoiluvadille.

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Riivi lehdet basilikan ja mintunoksista ja silppua ne. Ripottele valkosipuli ja yrtit kasvisten päälle.

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, viinietikka ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua chili ja poista siemenet. Sekoita chilisilppu kastikkeeseen. Lusikoi kastike tasaisesti kasvisten päälle. Peitä vati kelmulla ja laita kasvikset viileään makuuntumaan vähintään 30 minuutiksi.

Murustele feta ja ripottele murut kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti