tiistai 23. tammikuuta 2018

Selleripihvit

Glorian ruoka & viini –lehden 100 parasta-kirjassa, josta tämän ohjeen nappasin, sanottiin että tällä reseptillä paistat elämäsi parhaat kasvispihvit. Joo, näinkin voisi sanoa. Sitä pikkuseikkaa lukuun ottamatta, että minä paistoin taas kerran lähinnä raastekasoja. En ymmärrä, miksei kasvispihvien paistaminen tahdo onnistua. Mutta maku oli juuri niin hyvä kuin uskalsin varovaisesti odottaa. En varsinaisesti tykkää selleristä, mutta nämä eivät oikeastaan maistuneet sellerille vaan ihan yksinkertaisesti hyvälle.



Ainekset:
2 kananmunaa
2 rkl ranskankermaa
2 rkl korppujauhoja
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
400 g juuriselleriä
1 hapahko omena
1 dl pistaasipähkinöitä
2 rkl voita paistamiseen

Sekoita kananmunat, ranskankerma, korppujauhot, hunaja, suola ja pippuri kulhossa. Anna seoksen turvota 5 minuuttia.

Kuori selleri ja omena. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Rouhi pistaasit karkeasti. Yhdistä kananmuna-ranskankermaseos, selleri, omena ja pähkinät. Muotoile taikinasta 8-10 pihviä.

Sulata voi lettupannulla ja paista pihvit kypsiksi miedolla lämmöllä (4-5 minuuttia / puoli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti