sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Tomaatti-kardemummasalaatti

Tämä resepti on taas niitä, jotka ovat jo pitkään kaikertaneet mielen pohjalla. Nyt päätin tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla, miten kardemumma sopii tomaattien kanssa. Ja sopihan se, joskin kardemummaa olisi ehkä voinut ripauttaa sekaan vähän enemmänkin, näin vähällä määrällä jäi kardemumman makukin turhan vähäiseksi. Voi tietysti olla, että kovasti mausteiset lihapullat ja nuudeliwokki peittivät kardemumman maun alleen.



Ainekset:
3 punaista tomaattia
300 g eri värisiä kirsikkatomaatteja
1 tl kardemummaa
½ tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
250 g bufalamozzarellaa
1 nippu persiljaa

Leikkaa isot tomaatit siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai kolmeen osaan. Asettele tomaatit kauniisti laakealle lautaselle. Lorauta päälle puolet öljystä. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja puolet kardemummasta.

Revi mozzarella ja lehtipersilja kulhoon. Lorauta kulhoon loput öljyt, sitruunamehu ja loput kardemummasta. Sekoita. Nosta tomaattien päälle keoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti