sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Café latte -kulhokakku

Tähän reseptiin kuului oikeasti lisäksi vielä ½ desiä kinuskikastiketta. Puoli desiä?!? Oikeesti? Se ei varmaan edes maistuisi tällaisessa määrässä kakkua. Niinpä jätin sen kokonaan pois, kun en viitsinyt puolen desin takia ruveta kinuskia keittämään. Enkä kaivannut ripaustakaan kinuskia jo muutenkin yltiömakeaan kakkuun, jonka brownie-pohja jäi uunissa tosi valuvaksi. Mutta olipas kyllä taas erinomaisen hyvää, söin niin paljon että alkoi jo hiukan etoa kaikki se sokeri ja suklaa. Pakko vaan ottaa lisää ja lisää, kun itse kakkupohja on suussasulavan suklaista ja vaahtokin (vaikka en yleensä juuri mistään kahvipohjaisesta tykkää, kahvijäätelökin jää multa syömättä) aivan ihanaa. Ja hiukan happamat vadelmat olivat ihan täydellisiä tuolla seassa.



Ainekset:
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
100 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Espressovaahto:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
Lisäksi:
250 g vadelmia

Rouhi suklaat karkeasti. Sulata voi. Kaada voisula kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, kananmunat, ranskankerma ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Nostele lopuksi sekaan suklaarouhe. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (20*25 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta kylmään vähintään pariksi tunniksi, jolloin kakun rakenne tiivistyy leikattavaksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja pikakahvijauhe. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkulevy n. 5*5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Lado isoon kulhoon kakkupaloja, espressovaahtoa ja marjoja vuorotellen. Anna tekeytyä viileässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti