Lihapullat olivat sopivan inkiväärisiä. Ja liemi myös. Joskin olen aina ollut sitä mieltä, että lihapullien kanssa sopisi paljon paremmin sellainen vähän paksumpi kastike. Tämänkin kastikkeen olisi voinut hyvin suurustaa.
Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
400 g porsaan jauhelihaa
4 rkl kuorittua ja raastettua inkivääriä
4 rkl soijakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
4 kevätsipulin vartta
1 l kanalientä
Sekoita kaikki ainekset paitsi kanaliemi isossa kulhossa käsin huolellisesti. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin läpimitaltaan n. 3-4 cm kokoisia pullia.
Lämmitä kanaliemi isolla paistinpannulla kiehuvaksi. Lisää lihapullat ja hauduta keskilämmöllä kannen alla kypsiksi, n. puoli tuntia. Pidä huolta, ettei liemi kiehu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti