lauantai 20. tammikuuta 2018

Kiinalaiset lihapullat

Lihapullat olivat sopivan inkiväärisiä. Ja liemi myös. Joskin olen aina ollut sitä mieltä, että lihapullien kanssa sopisi paljon paremmin sellainen vähän paksumpi kastike. Tämänkin kastikkeen olisi voinut hyvin suurustaa.



Ainekset:
400 g naudan jauhelihaa
400 g porsaan jauhelihaa
4 rkl kuorittua ja raastettua inkivääriä
4 rkl soijakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
4 kevätsipulin vartta
1 l kanalientä

Sekoita kaikki ainekset paitsi kanaliemi isossa kulhossa käsin huolellisesti. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin läpimitaltaan n. 3-4 cm kokoisia pullia.

Lämmitä kanaliemi isolla paistinpannulla kiehuvaksi. Lisää lihapullat ja hauduta keskilämmöllä kannen alla kypsiksi, n. puoli tuntia. Pidä huolta, ettei liemi kiehu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti