maanantai 9. maaliskuuta 2020

Trooppinen hunajakakku

No nyt voin sanoa, että tuli tehtyä aika lailla täydellinen kakku. Se oli nätti kuin mikäkin (vaikkakaan minä onnettomana kuvaajana en saanut sitä oikein oikeuksiinsa kuvassa) ja vielä paremman makuinen kuin mitä olisi ulkonäöstä voinut päätellä. Tuo valkosuklaakuorrutus oli niin herkullista, että sitä täytyy käyttää tulevaisuudessa jossain muuallakin. Työläshän tämä oli, mutta kaiken vaivan arvoinen.



Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 rkl hunajaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaniljakinuski:
1 tl vaniljauutetta
½ dl sokeria
3 ½ dl kuohukermaa
3 tl liivatejauhetta
7 kananmunan keltuaista
Appelsiinivaniljabavaroise:
3 dl maitoa
2 appelsiinin raastetut kuoret
½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
½ tl vaniljauutetta
3 tl liivatejauhetta
1 dl kuohukermaa
Mangopassionhedelmähyytelö:
4 passionhedelmää
1 tl vaniljauutetta
380 g mangopyrettä
3 rkl glukoosisiirappia
½ dl sokeria
3 tl liivatejauhetta
Valkosuklaaganache:
300 g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
Koristelu:
2 kiiviä

Kakkupohja: Vatkaa munat, hunaja ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista 180-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaniljakinuski: Sulata sokeri vaniljauutteen kanssa keskilämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma varovasti. Lisää liivatejauhe ja sekoita, kunnes liivate on liuennut. Anna vähän jäähtyä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vatkaa, kunnes seos on koostumukseltaan vähän sakeampaa. Kaada kinuski kulhoon ja peitä kelmulla. Laita kulho jääkaappiin.

Appelsiinibavaroise: Kiehauta maito ja appelsiininkuoriraaste paksupohjaisessa kattilassa. Anna maustua 15 minuuttia ja siivilöi sitten kuoriraaste pois. Vatkaa yhteen sokeri, keltuaiset ja vaniljauute. Lisää kuuma maito samalla koko ajan vatkaten. Kaada koko seos takaisin kattilaan. Hauduta seos 85-asteiseksi koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatejauhe ja sekoita kunnes liivate on sulanut. Jäähdytä seos vesihauteessa n. 22-asteiseksi. Vatkaa kerma kevyesti ja kääntele se bavaroisen joukkoon. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Hyytelö: halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha kattilaan. Lisää loput ainekset. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri ja liivatejauhe ovat liuenneet. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Ganache: Laita kerma ja valkosuklaa paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Kaada suklaakerma muovikulhoon ja peitä kelmulla. Laita valkosuklaaganache yöksi jääkaappiin.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se kelmulla. Laita yksi levy vuoan pohjalle. Kaada puolet hyytelöstä vuokaan kakkupohjalle. Lisää sen päälle puolet vaniljakinuskista. Nosta päälle seuraava levy ja toista sama. Levitä kolmannen kakkulevyn päälle appelsiini-vaniljabavaroise. Jos olet vähemmän kiireinen kakkumaakari, nosta kakku jääkaappiin yön yli. Jos olet kiireisempi (kuten minä), siirrää kakku ensin pakastimeen pariksi tunniksi ja sieltä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Vatkaa ganache kuohkeaksi. Irrota kakku vuoasta. Peitä koko kakku valkosuklaaganachella. Aloita päältä ja jatka levittämistä reunoille. Koristele kiiviviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti