tiistai 10. maaliskuuta 2020

Suikaleliha-nuudelivokki

Nyt joudun taas vähän tylsästi sanomaan, että tämä oli hyvää, mutta ei millään lailla poikennut kaikista muista kaltaisistaan. Oivallista perusruokaa, ja oli myös herra 8-v:n mielestä herkullista.



Ainekset:
200 g munanuudeleita
2 porkkanaa
250 g parsakaalia
1 purjo
200 g mung-pavunituja
300 g porsaanfileetä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 rkl inkivääritahnaa
1 rkl rypsiöljyä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sambal oelekia
2 rkl tuoretta korianteria

Keitä nuudelit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinottain ohuiksi viipaleiksi. Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhdo idut siivilässä kiehuvalla vedellä ja valuta hyvin. Leikkaa porsaanfilee ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää lihasuikaleet ja sitruunaruohotahna. Paista, kunnes liha on ruskistunut. Nosta lihasuikaleet pannusta.

Lisää pannulle inkivääri, valkosipuli ja kasvikset. Paista muutama minuutti. Lisää soija ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Siirrä lihat takaisin pannulle. Mausta viinietikalla ja sambal oelekilla. Lisää nuudelit ja kuumenna. Ripottele pinnalle korianteri ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti