sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Broileri-bastilla

Tämä oli jo toinen kokeilemani versio bastilla (tai b´stilla) –piiraasta. Muistikuvani mukaan se edellinen oli vielä näitäkin parempi, vaikka ei näissäkään todellakaan mitään moittimista ollut. Tomusokerihunnutus suolaisten piiraiden päällä oli mielestäni kiva yksityiskohta.



Ainekset:
675 g filotaikinaa (1 ½ pakettia)
1 kg sipulia
2 rkl oliiviöljyä
7 ½ cm inkivääriä
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
1 rkl sokeria
6 taatelia
340 g broileriin ohutleikkeitä
75 g pinjansiemeniä
7 kananmunaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
1 tl kanelia

Kuori ja silppua sipulit. Keitä 6 kananmunaa koviksi. Anna jäähtyä, kuori ja paloittele suurehkoiksi paloiksi. Erottele yhdestä kananmunasta keltuainen ja valkuainen toisistaan ja vatkaa valkuainen kevyesti (ei vaahdoksi). Poista taateleista kivet ja pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Sulata filotaikinalevyt. Paista broilerit kypsiksi ilmafriteerauslaitteessa ja revi liha kahdella haarukalla paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Paista sipulia sekoitellen, kunnes se on ruskistunut. Sekoita joukkoon inkivääri, mausteet, sokeri ja taatelit. Kypsennä, kunnes neste on haihtunut. Nosta pannu liedeltä.

Sekoita keskenään broilerisuikaleet, pinjansiemenet, kananmunahake ja yrtit. Lisää joukkoon sipuliseos ja hunaja ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa filotaikinalevyt puoliksi ja vielä toisenkin kerran puoliksi. Aseta aina kaksi neliötä ristiin päällekkäin niin, että ne muodostavat tähtikuvion. Jaa täyte taikinatähdille ja taputtele täyte litteäksi niin, että reunat jäävät tyhjiksi. Sivele taikinan reunat kananmunan valkuaisella. Taittele taikinan kärjet piiraan keskelle yksi kerrallaan ja sivele jokainen saumakohta valkuaisella. Kun kaikki sakarat on taitettu keskelle, sivele pinnalle vielä hiukan valkuaista, jotta täyte ei valu ulos paistamisen aikana. Käännä bastilla ylösalaisin. Sivele pinta ja reunat keltuaisella.

Paista 180-asteisessa uunissa 20-22 minuuttia, tai kunnes bastillat ovat kullanruskeita. Sekoita yhteen tomusokeri ja kaneli ja siivilöi seos leivonnaisten pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti