sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Grillipaprikat ja kesäkurpitsa-yrttikastike

Syödessäni en muistanut, että kastikkeessa oli kesäkurpitsaa (eikä kurkkua). Hyvää siis, mutta ihan samanlaista kuin mikä tahansa tsatsiki. Ja paprikat olivat tosi hyviä, mutta tuli ihan erehdyttävästi mieleeni nämä pari vuotta sitten tekemäni harlekiinipaprikat. Ilmeisesti nekin olivat tosi hyviä, koska olivat jääneet mieleeni.



Ainekset:
4 suurta punaista paprikaa
75 g mustia, kivettömiä oliiveja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl paprikajauhetta
Kesäkurpitsa-yrttikastike:
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku persiljaa
1 pieni kesäkurpitsa
250 g maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Halkaise paprikat. Poista siemenet ja vaaleat osat. Nosta paprikat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 250-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes kuori alkaa kuplia ja halkeilla. Kuori paprikat halutessasi ja suikaloi ne reiluiksi paloiksi.

Leikkaa oliivit kapeiksi renkaiksi. Siirrä ne kannelliseen astiaan öljyn, sitruunamehun ja paprikajauheen kanssa. Sekoita. Lisää astiaan paprikat. Kääntele, kunnes paprikat ovat peittyneet marinadiin. Nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuori ja silppua kastikkeen valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita ainekset jogurttiin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

1 kommentti:

  1. Marinoidut paprikat ovat ihania. Olen useasti tehnyt osaksi buffetpöytää.

    VastaaPoista