tiistai 31. maaliskuuta 2020

Pehmeät bataattikakkuset

Ulkonäöstä tulee mieleen ihan Hanna-tädin piparit (joista en aikoinaan tykännyt, kun kaverin mummo niitä usein tarjoili). En vielä maistanut valmiita kakkusia, mutta taikina oli ihanaa. Olettaisin siis, että nämä ovat huomattavasti parempia kuin muistikuvani Hanna-tädin pipareista. *Edit* Nämä olivat todellakin tuhannesti parempia kuin ne Hanna-tädin piparit. Hunaja maistui leivonnaisissa mukavasti. Bataatti taas oli näkösällä, mutta ei varsinaisesti maistunut joukossa sinällään. Uskallan siis tarjota näitä myös bataattia inhoavalle 8-vuotiaalle.



Ainekset:
200 g bataattia
50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl hunajaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa

Kuori ja raasta bataatti. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää bataattiraaste, kananmuna, hunaja ja sitruunankuoriraaste.

Lisää taikinaan vähitellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Valmis taikina on löysähköä, mutta ei liisterimäistä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä (minulla oli vähän bataattien keitinvettä, kun ostamani bataatti oli niin iso että raastoin puolet tähän taikinaan ja keitin lopun puolikkaan huomisen aterian lisukkeeksi).

Nosta taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille lihapullan kokoisia nokareita ja tasoita niitä hiukan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kakkuset ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle jäähtymään loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti