tiistai 24. maaliskuuta 2020

Perunaleipä

Tämä leipä oli ihanan kosteaa ja pehmeää, varmaankin tuon perunan vuoksi. Olen toki ennenkin tehnyt perunaleipää, mutta tämä taisi olla ensimmäinen sellainen jonka taikinaan raastoin raakaa perunaa. Kuulostaa ehkä vähän omituiselta, mutta toimii loistavasti.



Ainekset:
300 g perunoita
4 dl vehnäjauhoja
4 grahamjauhoja
2 tl suolaa
17 g kuivahiivaa
1 tl hunajaa
2 ½ dl vettä

Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita keskenään perunaraaste, jauhot, suola ja hiiva. Lisää hunaja.

Kaada kädenlämpöinen vesi kuivien aineiden joukkoon ja alusta nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Vaivaa taikinaa huolellisesti 5 minuuttia. Muotoile siitä kaksi limppua. Siirrä limput silikonisiin leipävuokiin ja anna kohota 45 minuuttia.

Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Anna jäähtyä vuoissaan 5 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

1 kommentti: