lauantai 28. maaliskuuta 2020

Tacoveneet linssitäytteellä

”Vaihteeksi” jotain tortillajohdannaista. Ja kasvisruokaa. Kastike oli todella hyvää, ja tacoveneihin sijoitettuna kokonaisuus oli aika lailla pizzamainen.



Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1 solovalkosipuli
1 punainen chili
2 paprikaa
2 porkkanaa
1 ½ rkl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl juustokuminaa
1 ½ tl suolaa
½ tl chilirouhetta
1 tl kanelia
1 tl savupaprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
2 dl punaisia linssejä
780 g valkosipulitomaattimurskaa
½ dl vettä
100 g punaista pestoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 nippu tuoretta korianteria
Lisäksi:
24 kpl pehmeitä minitacoveneitä
150 g emmental-mozzarellaraastetta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuutioi paprikat. Kuori ja raasta porkkanat.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää sokeri, kaakao ja muut mausteet ja kuullota vielä hetki.

Lisää pannulle linssit, tomaattimurska, pesto ja tomaattipyree. Huuhtele tomaattimurskapurkit vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Hauduta n. 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Irrota minitacoveneet toisistaan ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipannulle.

Silppua korianteri ja sekoita se kastikkeeseen. Lusikoi täyte tortillaveneisiin ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti