tiistai 22. elokuuta 2017

Turkkilaiset juustorullat

Vähän liikaa näpertelyä minun makuuni, mutta lopputulos oli loistava. Päältä rapeita ja sisältä suolaisia ihania juustorullia.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
300 g fetaa
4 tl kuivattua minttua
2 rkl maustamatonta jogurttia
12 filotaikinalevyä
3 kananmunaa
Koristeluun:
1 rkl unikonsiemeniä

Sulata filotaikinalevyt. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä.

Murustele feta pieneen kulhoon. Lisää joukkoon minttu ja jogurtti. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Vatkaa munien rakenne rikki.

Nosta yksi filotaikinalevy puhtaalle työtasolle ja leikkaa se neljään osaan. Nosta yhdelle osalle teelusikallinen täytettä, muovaa se pötköksi ja nosta pötkö yhden taikinaosan pitkälle sivulle. Taita taikinan päädyt sisään ja rullaa levy lieriöksi. Kastele pötköt kananmunassa.

Nosta valmiit rullat pellille ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti