perjantai 11. elokuuta 2017

Välimerellinen lisäkeriisi

Viimeisenä matkailtana sain yhdessä ravintolassa niin mahtavia grillattuja kasviksia, että sovellan yksinkertaista reseptiä nyt tähän lisäkeriisiin. Ravintolassa lautaselleni oli kasattu kesäkurpitsan, munakoison, sipulin, paprikan ja tomaatin lisäksi myös jotain sieniä ja todennäköisesti artisokkaa. Lautasen keskellä oli kasa parmesaanilla maustettua rucolaa. Tällä kertaa kuitenkin ajattelin sekoittaa grillatut balsamicokasvikset riisiin.



Ainekset:
4 dl vettä
2 dl riisiä
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 sipulia
1 paprika
2 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl balsamicokastiketta

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi. Puolita paprika ja poista siemenet. Halkaise punasipuli. Viipaloi tomaatit.

Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipannulle ja sivele pinnat oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pelti 240-asteiseen uuniin grillivastusten alle. Grillaa n. 10 minuuttia, käännä kasvikset ja sivele taas pintaan oliiviöljyä. Jatka grillaamista 10 minuuttia. Grillaa kasvikset kahdessa erässä, ettei niitä tarvitse laittaa pellille päällekkäin.

Levitä keitetty riisi tarjoiluastian pohjalle. Pilko hieman jäähtyneet vihannekset pienemmiksi paloiksi ja levitä palat riisin päälle. Kaada sekaan vihanneksista irronnut liemi ja pinnalle balsamicokastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti