torstai 31. elokuuta 2017

Luumukakku 2

Luumuja on tänä(kin) vuonna tullut ihan älyttömät määrät. Edellisinä vuosina en kerennyt niitä poimia, vaan oravat veivät lähes koko sadon. Tänä vuonna olin vikkelä ja olen kerännyt suurimman osan luumuista jo puoliraakana, ja antanut niiden kypsyä keittiön lämmössä. Pakastimessa on jo ties kuinka paljon, osa on syöty ja puussakin on vielä vaikka kuinka paljon. Muutaman upotin tähän kakkuun. Kakku on hiukan turhan hapan minun makuuni, mutta vaahterasiirapilla maustettu kermavaahto korjaa kyllä asian loistavasti. Tähän on vielä pakko lisätä, että enemmän maisteltuani tulin siihen tulokseen että tämä olikin aivan erinomaista. Jotenkin tuli mieleeni yksi suurista suosikeistani: ranskalainen aprikoosicroissant.



Ainekset:
170 g voita
90 g fariinisokeria
100 g sokeria
3 kananmunaa
245 g vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
60 g crème fraîchea
10 pientä luumua
Koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokerin ja fariinisokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten.

Sekoita keskenään eri kulhossa jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Sekoita voivaahtoon ensin puolet jauhoseoksesta, sitten crème fraîche ja lopuksi loput jauhot. Älä vaivaa.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Lusikoi taikina vuokaan.

Puolita luumut ja poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat taikinan päälle, leikkauspinta ylöspäin.

Paista 190-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti