tiistai 22. elokuuta 2017

Aasialainen liha-nuudelisalaatti

Jostain syystä tämä salaatti jäi turhan mauttomaksi. Oikeastaan ainut maku, joka täältä nousi edes vähän esille, oli meloni. Kun salaattia vielä jäi, täytynee seuraavalla syöntikerralla lisätä vähän kastiketta.



Ainekset:
400 g naudan ulkofilettä
2 rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Salaattipohja:
100 g lasinuudeleita
400 g varhaiskaalia
1 ruukku tuoretta korianteria
3 varsisellerin vartta
400 g cantaloupemelonia
70 g rucolaa
Kastike:
1 punainen chili
½ dl limettimehua
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
Lisäksi:
3 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Liota lasinuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan kuumassa vedessä. Valuta. Silppua kastikkeen chili ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Suikaloi varhaiskaali, silppua korianteri, hienonna selleri ja kuutioi meloni. Sekoita salaattipohjan ainekset kastikkeeseen.

Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvejä 3-4 minuuttia / puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon vetäytymään hetkeksi ja leikkaa ne sitten viipaleiksi.

Kokoa salaatti kaalipohjasta, lasinuudeleista ja lihasta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti