Pohja:
125 g voita
¾ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Täyte:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
5 dl punaherukoita
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (25-28 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa, irrota sitten reunarengas ja siirrä piirakka tarjoilualustalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti