lauantai 12. elokuuta 2017

Punaherukka-tuorejuustopiirakka

Pehmeä pohja, jonka päällä vielä pehmeämpi tuorejuustotäyte. Ja liiallista makeutta taittamassa kirpsakat punaviinimarjat. Aika lähellä täydellistä. Olen kateellisena katsellut muiden notkuvia punaherukkapuskia, kun meillä mökillä jostain syystä sato näyttää jäävän pieneksi (niin kuin viime kesänäkin). Muutama vuosi sitten keräsin samoista puskista useamman ämpärillisen herukoita ja keitin niistä parikymmentä litraa mehua. Nyt sain tehtyä tuon yhden piirakan ja toinen mokoma on jääkaapissa odottamassa. Puskaan jäi vielä ehkä saman verran puoliraakoja marjoja. Harmillista, ettei tänäkään vuonna saa tehtyä mehua.



Pohja:
125 g voita
¾ dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Täyte:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
5 dl punaherukoita

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse välillä pestä. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (25-28 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle.

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa, irrota sitten reunarengas ja siirrä piirakka tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti